Choklad- och dadelkräm

Du behöver 100 g torkade och kärnfria dadlar 2 dl vatten 50 g skalade mandlar finhackade 150 g mörk choklad 1 dl grädde 2 msk...

Du behöver

  • 100 g torkade och kärnfria dadlar
  • 2 dl vatten
  • 50 g skalade mandlar finhackade
  • 150 g mörk choklad
  • 1 dl grädde
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g rumsvarmt smör i bitar

Gör så här

1

Koka dadlarna i vatten 2–3 minuter. Låt blandningen svalna i 10 minuter. Sila av vattnet. Mixa dadlarna till en slät puré. Lägg i mandeln och mixa även den.

2

Finhacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull. Häll blandningen över chokladen, lite i taget under omrörning tills chokladen har smält. Vispa ner smöret lite i taget och rör ner dadelsmeten. Förvara krämen kallt.

Scroll to Top