Choklad- och dadelbollar

Du behöver 20 st färska dadlar 0.5 dl cashewnötter 0.5 dl sötmandel 2.5 dl havregryn (rena havregryn för glutenfritt) 4 msk kakao 1 tsk vaniljpulver...

Du behöver

  • 20 st färska dadlar
  • 0.5 dl cashewnötter
  • 0.5 dl sötmandel
  • 2.5 dl havregryn (rena havregryn för glutenfritt)
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 5 msk kaffe starkt, kallt
  • kokosflingor att rulla dem i

Gör så här

1

Dela dadlarna och plocka bort kärnan. Hacka cashewnötter och mandel grovt. Mixa dadlar, cashewnötter och mandel.

2

Tillsätt havregryn, kakao, vaniljpulver och kaffe och mixa samman till en smet.

3

Rulla bollar och rulla dem i kokosflingor.


Kommentar:
Använd rena havregryn så blir bollarna glutenfria.

Scroll to Top