24 bitar
Du behöver
- 200 g smör
- 5 ägg
- 4 dl strösocker
- 100 g mörk choklad
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1 dl mjölk
- saft av 1 apelsin ca 1 dl
- skal av 1 apelsin
Glasyr
100 g smör
5 dl florsocker
½ dl pressad apelsinsaft
gul hushållsfärg
Garnering
sockerpärlor
Ugn: 200°
Gör så här
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Hacka chokladen fint.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Rör i mjölk, apelsinsaft och -skal och smält smör. Rör om till en jämn smet och vänd i chokladen.
Häll smeten i en form, 30 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i ugnen i 35 minuter. Låt kakan svalna.
Smält smöret. Blanda med florsocker och pressad apelsinsaft. Färga glasyren gul med hushållsfärg och bred över kakan. Strö över sockerpärlor. Låt glasyren stelna och skär i rutor.