Choklad- och apelsinrutor

Våra läckra choklad- och apelsinrutor smakar som romerska bågar och är väldigt saftiga, nästan lite kladdiga. Toppa med en frisk glasyr.

24 bitar

Du behöver

  • 200 g smör
  • 5 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • saft av 1 apelsin ca 1 dl
  • skal av 1 apelsin

Glasyr

100 g smör
5 dl florsocker
½ dl pressad apelsinsaft
gul hushållsfärg

Garnering

sockerpärlor

Ugn: 200°

Gör så här

1

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Hacka chokladen fint.

2

Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Rör i mjölk, apelsinsaft och -skal och smält smör. Rör om till en jämn smet och vänd i chokladen.

3

Häll smeten i en form, 30 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i ugnen i 35 minuter. Låt kakan svalna.

4

Smält smöret. Blanda med florsocker och pressad apelsinsaft. Färga glasyren gul med hushållsfärg och bred över kakan. Strö över sockerpärlor. Låt glasyren stelna och skär i rutor.

Scroll to Top