Du behöver
- 500 g falukorv
- 1 st grön paprika
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- olivolja
- 2 st lagerblad
- 1 msk chilipulver
- 2 tsk oregano
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 burk krossade tomater
- 2 dl vatten
- hönsbuljongtärningar
- 1.5 msk tomatpuré
- 1 burk kidneybönor
- salt
- hackad koriander
Servera med:
varma tortillabröd
nachos
avokadoyoghurt se recept i kommentarsfältet
Gör så här
Skär korven i mindre bitar. Kärna ur och tärna paprikan fint. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs paprika, lök och vitlök i en gryta med olja utan att det tar färg. Blanda i korven och låt den bli brynt. Låt kryddorna fräsa med en liten stund på slutet.
Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar och tomatpuré. Koka under lock, ca 20 minuter.
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda i bönorna när ett par minuter av koktiden återstår. Smaka av med salt. Strö över koriander. Servera chilin med varma tortillabröd, nachos eller ris och avokadoyoghurt.
Avokadoyoghurt 4 portioner: Skär bort kärnor och väggar och finhacka 1/2 chilifrukt. Dela 1 tomat och gröp ur kärnorna. Hacka tomaten. Skala och hacka 1 liten rödlök. Mosa avokadoköttet från 2 avokador och blanda det med 1 msk pressad limesaft. Tillsätt 1 pressad vitlöksklyfta, 1 dl turkisk yoghurt och 4 msk hackad koriander. Smaka av med tabasco och flingsalt.