Chili con carne med chorizo

Chili con carne går snabbt att laga och är härligt mättande. Med kryddig chorizo i grytan får den klassiska rätten en spännande twist. Vill du få chilin att räcka extra länge kan du ha lite mer bönor och en riven morot.

4 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 1 msk olivolja
  • 400 g köttfärs, gärna oxfärs
  • 100 g chorizo, skuren i tärningar
  • 1 burk hackade tomater
  • 3 dl köttbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk malen chili
  • 1 msk torkad oregano
  • ½ tsk malen kanel
  • 1 msk hackad inlagd jalapeno
  • 1 msk vinägerlag från jalapenon
  • 1 burk kidneybönor
  • salt och peppar

Till servering

färsk koriander
ris
crème fraîche
rostade pumpakärnor

Gör så här

1

Hacka löken. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek köttet och chorizon till köttet fått lite yta. Tillsätt löken och de övriga ingredienserna, utom bönorna. Låt koka upp och sedan sjuda i ca 30 minuter utan lock.

2

Skölj av kidneybönorna och låt dem rinna av . Blanda ner dem i pannan och låt sjuda i ytterligare 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3

Dekorera eventuellt med koriander eller persilja. Servera med tillbehören.

Scroll to Top