4 portioner
Du behöver
- 2 gula lökar
- 1 msk olivolja
- 400 g köttfärs, gärna oxfärs
- 100 g chorizo, skuren i tärningar
- 1 burk hackade tomater
- 3 dl köttbuljong
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk malen chili
- 1 msk torkad oregano
- ½ tsk malen kanel
- 1 msk hackad inlagd jalapeno
- 1 msk vinägerlag från jalapenon
- 1 burk kidneybönor
- salt och peppar
Till servering
färsk koriander
ris
crème fraîche
rostade pumpakärnor
Gör så här
1
Hacka löken. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek köttet och chorizon till köttet fått lite yta. Tillsätt löken och de övriga ingredienserna, utom bönorna. Låt koka upp och sedan sjuda i ca 30 minuter utan lock.
2
Skölj av kidneybönorna och låt dem rinna av . Blanda ner dem i pannan och låt sjuda i ytterligare 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Dekorera eventuellt med koriander eller persilja. Servera med tillbehören.