RECEPT FRÅN HJ

Chili con carne med chorizo

Av . Foto: Betina Hastoft

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • gula lökar
  • 1 msk olivolja
  • 400 g oxfärs
  • 100 g chorizokorv
  • 1 burk hackade tomater
  • 3 dl buljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk malen chili
  • 1 msk torkad oregano
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 1 msk hackad och inlagd jalapeno
  • 1 msk vinägerlag från jalapenon
  • 1 burk kidneybönor
  • salt och peppar
  • Till servering

  • färsk koriander
  • ris
  • crème fraîche
  • rostade pumpakärnor

Gör så här

1

Hacka löken. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek köttet och chorizon till köttet fått lite yta. Tillsätt löken och de övriga ingredienserna, utom bönorna. Låt koka upp och sedan sjuda i ca 30 minuter utan lock.

2

Skölj av kidneybönorna och låt dem rinna av . Blanda ner dem i pannan och låt sjuda i ytterligare 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3

Dekorera eventuellt med koriander eller persilja. Servera med tillbehören.


Recept