Du behöver
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 kg högrev
- 0.5 dl vetemjöl
- 2 msk smör
- salt och peppar
- 1 msk kakao
- 3 msk farinsocker
- 1 tsk chipotlepaste Santa Maria
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk koriander
- 1 tsk oregano
- 1 st grön chilipeppar
- 500 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 0.5 dl chilisås
- 2 msk kalvfond
- 2 dl mörk öl
- 1 burk kidneybönor 410 g
- 1 burk vita bönor i tomatsås 415 g
Servera med:
gräddfil
cheddarost
majskolvar
ljust bröd
Gör så här
Skala och hacka lök och vitlök och stek det mjukt i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta.
Skär högreven i bitar och vänd bitarna i mjöl. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg över köttet i grytan.
Tillsätt kakao, farinsocker, chipotlepaste, spiskummin, koriander, oregano, urkärnad och hackad chili, krossade tomater, tomatpuré, chilisås, fond och öl och småkoka under lock i 1 1/2 timme tills köttet är mört. Späd med vatten om det behövs.
Lägg i kidneybönor och vita bönor, och koka i 10 minuter till. Smaka av med mer kryddor om det behövs. Servera med gräddfil, riven cheddarost, majskolvar och bröd.