Chili con carne

Du behöver 1 st gul lök 250 g nötfärs 1 msk smör eller margarin 0.5 st röd chilipeppar salt och peppar 0.5 tsk paprikapulver 1...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 250 g nötfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 st röd chilipeppar
  • salt och peppar
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 1 st burk hela tomater 400 g
  • 1 msk kalvfond
  • 1 st burk vita bönor 200 g
  • 1 st paprika liten grön

Servera med:

bröd
sallad

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Fräs färs och lök i en stekpanna med smör. Tillsätt strimlad chili, salt, peppar och paprikapulver.

2
Häll i tomater med spad och koka i 10 minuter. Smaka av med fond och rör i bönor och hackad paprika.

3
Koka upp och servera chili con carnen med bröd och sallad.

Scroll to Top