Du behöver
- 0.5 st grillad kyckling liten
- 100 g champinjoner
- 1 st schalottenlök
- 0.5 st röd paprika
- matfett
- 0.5 msk mjöl
- 1 dl hönsbuljong
- 0.5 dl Milda mat extra
- soja salt, peppar
- 1 dl gröna ärter
Servera med:
kokt ris
Gör så här
1
Befria kycklingen från skinn och ben. Dela köttet i mindre bitar. Ansa och skiva svampen. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikan.
2
Fräs svamp och lök i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med någon minut.
3
Strö över mjöl och rör om. Späd med buljong och Milda mat extra. Låt såsen koka under omrörning ca 3 minuter.
4
Smaka av med soja, salt och peppar. Tillsätt kyckling och ärter. Låt allt bli genomvarmt. Bjud kokt ris till.
Milda mat extra är gjord av mjölk, men rundar av som grädde. Den innehåller bara 4% fett.