Chèvrepaj med rödbetor

Ett härligt vego-alternativ. Tips: det går bra att byta ut mangolden mot rödbetsblast eller spenat.

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • 3 msk vatten

Fyllning

2 st hackade knipplökar
30 g mangold
1 msk smör
200 g chèvreost
300 g kokta rödbetor i bitar

Äggstanning

3 st ägg
1.5 dl grädde
1 dl mjölk
1 tsk salt
svartpeppar

Ugn: 200°

Gör så här

1

Nyp ihop mjöl, smör och salt. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en pajdeg.

2

Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga och ställ i frysen ca 10 min.

3

Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

4

Fyllning: Stek lök och mangold i smör ett par minuter och lägg i pajskalet. Skär osten i skivor. Lägg ost och betor i pajskalet.

5

Äggstanning: Rör ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll över ost och betor.

6

Grädda pajen mitt i ugnen tills den har stelnat och fått fin färg, ca 30 min.

Scroll to Top