Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 0.5 tsk salt
- 3 msk vatten
Fyllning
2 st hackade knipplökar
30 g mangold
1 msk smör
200 g chèvreost
300 g kokta rödbetor i bitar
Äggstanning
3 st ägg
1.5 dl grädde
1 dl mjölk
1 tsk salt
svartpeppar
Ugn: 200°
Gör så här
Nyp ihop mjöl, smör och salt. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en pajdeg.
Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga och ställ i frysen ca 10 min.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Fyllning: Stek lök och mangold i smör ett par minuter och lägg i pajskalet. Skär osten i skivor. Lägg ost och betor i pajskalet.
Äggstanning: Rör ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll över ost och betor.
Grädda pajen mitt i ugnen tills den har stelnat och fått fin färg, ca 30 min.