RECEPT FRÅN HJ

Chèvrepaj med rödbetor

Ett härligt vego-alternativ. Tips: det går bra att byta ut mangolden mot rödbetsblast eller spenat.

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • 3 msk vatten
  • Fyllning

  • 2 st hackade knipplökar
  • 30 g mangold
  • 1 msk smör
  • 200 g chèvreost
  • 300 g kokta rödbetor i bitar
  • Äggstanning

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Nyp ihop mjöl, smör och salt. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en pajdeg.

2

Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga och ställ i frysen ca 10 min.

3

Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

4

Fyllning: Stek lök och mangold i smör ett par minuter och lägg i pajskalet. Skär osten i skivor. Lägg ost och betor i pajskalet.

5

Äggstanning: Rör ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll över ost och betor.

6

Grädda pajen mitt i ugnen tills den har stelnat och fått fin färg, ca 30 min.


Recept