Chèvrecheescake med citrusgele

Du behöver 200 g digestivekex 75 g pekannötter 75 g smör Fyllning: 2 dl crème fraîche 250 g mascarpone färskost italiensk 250 g chèvreost 2...

Du behöver

  • 200 g digestivekex
  • 75 g pekannötter
  • 75 g smör

Fyllning:

2 dl crème fraîche
250 g mascarpone
färskost italiensk
250 g chèvreost
2 msk honung akacia
2 msk majsstärkelse
2 st ägg
1 krm svartpeppar nymald

Citrusgelé:

4 st gelatinblad
2 dl glögg t ex Blossa clementin eller apelsin lättglögg
1 dl vatten
sirap vit
1 st lime pressad saft
2 msk pressad apelsinsaft

Garnera med:

mandarinklyftor 1 burk konserverade

Ugn: 150º

16 bitar

Gör så här

1
Botten: Mixa digestivekexen och pekannötter i matberedaren med kniven monterad. Smält smöret och tillsätt det och kör till en smulig massa.

2
Kläm fast ett bakplåtspapper i en kvadratisk bakform med löstagbar botten, ca 23×23 cm. Klipp bort pappret runt ytterkanten. Fördela smulorna i formen och tryck ihop dem. Grädda i ca 10 minuter.

3
Fyllning: Mixa crème fraiche med mascarpone och chèvre. Tillsätt akaciahonung, majsstärkelse, ägg, salt och peppar. Bred blandningen över kakbotten. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 minuter eller tills fyllningen stelnar. Ta ut kakan och låt den kallna helt.

4
Citrusgelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Häll glögg, vatten, vit sirap, urkramade gelatinblad, lime– och apelsinsaft i en kastrull. Värm under omrörning tills gelatinet smälter. Låt svalna tills gelén blir lite trögflytande.

5
Bred gelén över kakan med en sked. Låt kakan stå kallt i ca 4 timmar, så att gelén stelnar.

6
Ta ut 16 stycken rundlar ur cheesecaken med en utstickare/mått som är ca 5 cm i diameter. Garnera med mandarinklyftor och lägg upp på serveringsfat.

Scroll to Top