RECEPT FRÅN HJ

Chèvre chaud

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 400 g färska rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 400 g chèvreost
  • 4 skiva bröd
  • 40 g pinjenötter
  • 1 msk olivolja
  • 70 g salladsmix
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

1

Ugn 225 grader. Fördela rödbetorna på en ugnsplåt, vänd runt i olja och salta. Rosta mitt i ugnen cirka 15 minuter.

2

Skär chèvreosten i 4 skivor och pensla brödskivorna med olja. Lägg ostskivorna och brödskivorna bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper.

3

Strö pinjenötterna över osten och rosta mitt i ugnen tills de har fin färg, 3–4 minuter. Lägg rödbetor, sallad och chèvre på brödskivorna. Ringla över honung.


Recept