Cheesecake med skinka

Du behöver 200 g vitt bröd 75 g smör eller margarin Fyllning: 3 st gelatinblad 400 g färskost 3 dl crème fraîche 150 g fetaost...

Du behöver

  • 200 g vitt bröd
  • 75 g smör eller margarin

Fyllning:

3 st gelatinblad
400 g färskost
3 dl crème fraîche
150 g fetaost
200 g skinka rökt
2 msk senap skånsk
0.5 dl hackad persilja

Garnera med:

12 skiva skinka rökt
10 st physalis
mâchesallad
persilja

Gör så här

1
Mixa brödet. Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet. Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2
Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Rör ihop färskost, crème fraiche och smulad fetaost. Hacka skinkan fint och blanda ner i ostblandningen tillsammans med senap. Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme och rör ner i smeten. Blanda i persilja. Bred fyllningen över brödbottnen och låt stå kallt i minst 4 timmar.

3
Vid servering: Ta cheesecaken ur formen och garnera med skinka, physalis, sallad och persilja.

Scroll to Top