Cheesecake med pesto och tomater

Servera den som en vegetarisk rätt eller tillsammans med salami och kallrökt skinka.

Du behöver

  • 15 st digestivekex fullkorn
  • 75 g smör eller margarin

Fyllning:

500 g kesella kvarg
2 st ägg
5 st tomater torkade i olja
3 dl ost riven lagrad
0.5 dl pesto finns att köpa färdig på burk
salt peppar

Garnera med:

300 g körsbärstomater
10 st oliver
basilika
pinjenötter

Ugn: 200°

Gör så här

1
Krossa kexen till smulor, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 10 minuter.

2
Fyllning: Vispa ihop kesella och ägg. Hacka tomaterna fint och blanda i kesellan tillsammans med ost, pesto, salt och peppar och häll i formen. Grädda i 30 minuter. Låt svalna lite innan den garneras eller låt den kallna helt.

3
Vid servering: Garnera med delade tomater, oliver, basilika och pinjenötter.

Scroll to Top