Cheesecake med kaffe och choklad

Pröva de lite nyare tårtorna med spännande smaker. Framifrån ser du cheesecake med choklad och kaffe, limetårta med vallmofrön och ingefärstårta med lingongrädde. Cheesecake är en läcker tårta att baka utan ugn. Lika god till kaffe som till dessert.

Du behöver

Botten:

150 g digestivekex
50 g smält smör eller margarin
0.5 dl farinsocker

Fyllning:

175 g mörk blockchoklad
0.5 tsk pulverkaffe löst i lite vatten
200 g philadelphiaost
75 g socker
2 st ägg
3 dl vispgrädde

Garnering:

blockchoklad smält
chokladbit eller chokladlöv

Det här behövs för ca 10-12 port:

Gör så här

1
Krossa kexen, gärna i matberedaren. Blanda smulorna med fett och farin. Kläm ut degen i en form, ca 20 cm i diameter, med löstagbar botten. Ställ den kallt.

2
Smält chokladen över vattenbad, i mikron eller i 100° varm ugn. Blanda ner kaffet. Rör osten med socker och blanda ner chokladkaffet.

3
Tillsätt äggen ett i taget och till sist den vispade grädde. Blanda väl och häll smeten i formen. Ställ kakan kallt ett par timmar, gärna över natten.

4
Smält lite choklad och ringla den över tårtan. Garnera med chokladbitar eller -löv.

Scroll to Top