Cheesecake i portionsformar

Du behöver Botten: 12 st digestivekex 75 g smör Fyllning: 2 st gelatinblad 300 g färskost t ex Philadelphiaost 1 st lime rivet skal 1...

Du behöver

Botten:

12 st digestivekex
75 g smör

Fyllning:

2 st gelatinblad
300 g färskost t ex Philadelphiaost
1 st lime rivet skal
1 dl florsocker
2 dl crème fraîche

Garnera med:

bär t ex hallon, blåbär, björnbär

Ugn: 175°

Gör så här

1

Botten: Krossa kexen, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Fördela smulorna i 8 portionsglas som tål ugn. Tryck till smulorna med en sked. Tillaga i ugnen, 10 minuter. Låt kallna.

2

Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Vispa samman färskost, limeskal, florsocker och crème fraiche till en fluffig smet. Ta upp gelatinbladen och smält dem i 2 msk av färskostsmeten i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i smeten. Fördela fyllningen i glasen. Låt stå kallt i minst en timme. Garnera med bär och servera.

Scroll to Top