Du behöver
Botten:
12 st digestivekex
75 g smör
Fyllning:
2 st gelatinblad
300 g färskost t ex Philadelphiaost
1 st lime rivet skal
1 dl florsocker
2 dl crème fraîche
Garnera med:
bär t ex hallon, blåbär, björnbär
Ugn: 175°
Gör så här
Botten: Krossa kexen, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Fördela smulorna i 8 portionsglas som tål ugn. Tryck till smulorna med en sked. Tillaga i ugnen, 10 minuter. Låt kallna.
Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Vispa samman färskost, limeskal, florsocker och crème fraiche till en fluffig smet. Ta upp gelatinbladen och smält dem i 2 msk av färskostsmeten i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i smeten. Fördela fyllningen i glasen. Låt stå kallt i minst en timme. Garnera med bär och servera.