Ceasarsallad med lårfilé och rökt sidfläsk

Du behöver 450 g kycklinglårfilé 150 g rökt sidfläsk 2 msk smör 1 + 1 salt och peppar 1.5 st huvuden romansallad 2 dl grovriven...

Du behöver

  • 450 g kycklinglårfilé
  • 150 g rökt sidfläsk
  • 2 msk smör 1 + 1
  • salt och peppar
  • 1.5 st huvuden romansallad
  • 2 dl grovriven parmesanost

Dressing:

1 st ägg
3 st sardellfiléer
1 st vitlöksklyfta
0.5 st citron saft av
1 msk dijonsenap
0.5 tsk worcestershiresås
1.5 dl olja
salt och peppar

Gör så här

1

Dressing: Knäck ägget i en skål för stavmixer. Tillsätt sardeller, pressad vitlök, citronsaft, senap och worcestershiresås. Mixa tills allt är väl blandat. Tillsätt oljan i en fin stråle under mixning. Smaka av med salt och peppar.

2

Putsa kycklingfiléerna. Salta och peppra. Stek dem i smör. Varmhåll under folie. Skär i skivor vid servering.

3

Fintärna fläsket. Knaperstek det i en liten klick smör. Låt rinna av på hushållspapper.

4

Bryt salladen i bitar, skär inte med kniv då blir salladen kompakt. Blanda salladen med dressing och grovriven parmesanost vid servering. Vänd runt så att alla blad blir täckta.

5

Lägg upp och toppa med skivad kyckling, fläsk och lite extra ost.


Kommentar:
Här toppar jag en klassisk sallad med mör kycklinglårfilé och knaperstekt rökt sidfläsk.

Scroll to Top