Du behöver
- 450 g kycklinglårfilé
- 150 g rökt sidfläsk
- 2 msk smör 1 + 1
- salt och peppar
- 1.5 st huvuden romansallad
- 2 dl grovriven parmesanost
Dressing:
1 st ägg
3 st sardellfiléer
1 st vitlöksklyfta
0.5 st citron saft av
1 msk dijonsenap
0.5 tsk worcestershiresås
1.5 dl olja
salt och peppar
Gör så här
Dressing: Knäck ägget i en skål för stavmixer. Tillsätt sardeller, pressad vitlök, citronsaft, senap och worcestershiresås. Mixa tills allt är väl blandat. Tillsätt oljan i en fin stråle under mixning. Smaka av med salt och peppar.
Putsa kycklingfiléerna. Salta och peppra. Stek dem i smör. Varmhåll under folie. Skär i skivor vid servering.
Fintärna fläsket. Knaperstek det i en liten klick smör. Låt rinna av på hushållspapper.
Bryt salladen i bitar, skär inte med kniv då blir salladen kompakt. Blanda salladen med dressing och grovriven parmesanost vid servering. Vänd runt så att alla blad blir täckta.
Lägg upp och toppa med skivad kyckling, fläsk och lite extra ost.
Här toppar jag en klassisk sallad med mör kycklinglårfilé och knaperstekt rökt sidfläsk.