RECEPT FRÅN HJ

Cannellonirullar

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 300 g sojafärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 dl crème fraîche
  • 500 g färsk lasagneplattor
  • 1 burk pastasås
  • 3 dl riven ost
  • Servera med: salladsmix och/eller basilika

    Ugn: 175 º

    Tips! Förväll torkade lasagneplattor enligt anvisningarna om du inte har tillgång till färska.

Gör så här

1

Stek färsen i olja med lök, morot och vitlök. Krydda med oregano, salt och peppar. Riv ner buljongtärningen och häll i vattnet.

2

Stek färsen i olja med lök, morot och vitlök. Krydda med oregano, salt och peppar. Riv ner buljongtärningen och häll i vattnet.

3

Låt puttra ihop någon minut. Ta bort pannan från värmen och vänd ner crème fraichen.

4

Lägg ut lasagneplattorna på bänken och fördela färsen på dem. Rulla ihop och lägg rullarna i en gratängform.

5

Häll över tomatsåsen och se till att det kommer sås mellan rullarna. Strö på osten och gratinera mitt i ugnen cirka 30 minuter. Servera rullarna med en grönsallad.


Recept