Calzone med skinka och ost

Glöm inte den här pizzan när det är dags att fylla picknickkorgen!

Du behöver

Deg:

25 g jäst
1.5 dl kallt vatten
2 msk olivolja
1 tsk flytande honung
0.5 tsk salt
4 dl vetemjöl special

Fyllning:

100 g skinka rökt
125 g mozzarella hel
1 dl pizzasås finns att köpa färdig
0.5 dl basilikablad
olivolja

Servera med:

sallad

Ugn: 250°

Gör så här

1
Deg: Smula ner jästen i en skål och tillsätt vatten. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, honung, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl i maskin i 7 minuter. Tillsätt mer mjöl om det behövs, degen ska släppa skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 1 timme. Sätt på ugnen och sätt in en plåt i ugnen så att plåten blir varm.

2
Fyllning: Strimla skinkan och riv mozzarellan i bitar. Dela degen i två bitar och kavla ut stora rundlar.

3
Bred pizzasås på halva degen men lämna en liten kant runt om. Strö över skinka, mozzarella och basilikablad.

4
Vik över den “rena” deghalvan och nyp ihop kanten väl så ingen fyllning läcker ut. Lägg över calzonen på bakplåtspapper. Ta ut den varma plåten och dra över calzonen på den. Grädda i ca 10 minuter tills calzonen fått fin färg. Droppa över olja och servera med sallad.

Scroll to Top