RECEPT FRÅN
Caesarsallad med räkor
Av Bitte E:son Forsberg. Foto: Anders Norrsell
Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner
Du behöver
- 2 st romansalladshuvud
- 500 g oskalade räkor
- 0,5 dl valnötter Grovhackade
- 1 dl hyvlad parmesanost
- 1 dl majonnäs
- 1 dl valnötter
- 2 tsk fransk senap
- 0,5 st citronsaft Saft av
- 2 st vitlöksklyftor
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 3 skiva surdegsbröd
- skalade vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- flingsalt
Valnötsdressing
Krutonger
Ugn: 175°
Gör så här
1
Valnötsdressing: Mixa alla ingredienser till en slät sås.
2
Krutonger: Riv brödet i bitar. Finhacka vitlöken. Blanda bröd, vitlök, olja och flingsalt i en eldfast form.
3
Rosta strax under ugnens mitt i 20 minuter eller tills brödet fått fin färg. Rör om ett par gånger under tiden.
4
Riv salladen i bitar. Blanda med dressingen och fördela på ett stort fat.
5
Skala räkorna. Lägg dem och krutongerna på salladsbladen.
6
Toppa med valnötter och parmesan.
Kommentar:
Vår lite annorlunda caesarsallad med valnötsdressing är fräsch på buffébordet.
Vår lite annorlunda caesarsallad med valnötsdressing är fräsch på buffébordet.