RECEPT FRÅN HJ

Caesarsallad med räkor

Av . Foto: Anders Norrsell

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 st romansalladshuvud
  • 500 g oskalade räkor
  • 0,5 dl valnötter Grovhackade
  • 1 dl hyvlad parmesanost
  • Valnötsdressing

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl valnötter
  • 2 tsk fransk senap
  • 0,5 st citronsaft Saft av
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Krutonger

  • 3 skiva surdegsbröd
  • skalade vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Valnötsdressing: Mixa alla ingredienser till en slät sås.

2

Krutonger: Riv brödet i bitar. Finhacka vitlöken. Blanda bröd, vitlök, olja och flingsalt i en eldfast form.

3

Rosta strax under ugnens mitt i 20 minuter eller tills brödet fått fin färg. Rör om ett par gånger under tiden.

4

Riv salladen i bitar. Blanda med dressingen och fördela på ett stort fat.

5

Skala räkorna. Lägg dem och krutongerna på salladsbladen.

6

Toppa med valnötter och parmesan.


Kommentar:
Vår lite annorlunda caesarsallad med valnötsdressing är fräsch på buffébordet.

Recept