Du behöver
- 2 st romansalladshuvud
- 500 g oskalade räkor
- 0,5 dl valnötter Grovhackade
- 1 dl hyvlad parmesanost
Valnötsdressing
1 dl majonnäs
1 dl valnötter
2 tsk fransk senap
0,5 st citronsaft Saft av
2 st vitlöksklyftor
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Krutonger
3 skiva surdegsbröd
skalade vitlöksklyftor
3 msk olivolja
flingsalt
Ugn: 175°
Gör så här
Valnötsdressing: Mixa alla ingredienser till en slät sås.
Krutonger: Riv brödet i bitar. Finhacka vitlöken. Blanda bröd, vitlök, olja och flingsalt i en eldfast form.
Rosta strax under ugnens mitt i 20 minuter eller tills brödet fått fin färg. Rör om ett par gånger under tiden.
Riv salladen i bitar. Blanda med dressingen och fördela på ett stort fat.
Skala räkorna. Lägg dem och krutongerna på salladsbladen.
Toppa med valnötter och parmesan.
Vår lite annorlunda caesarsallad med valnötsdressing är fräsch på buffébordet.