Caesarsallad med räkor

Du behöver 2 st romansalladshuvud 500 g oskalade räkor 0,5 dl valnötter Grovhackade 1 dl hyvlad parmesanost Valnötsdressing 1 dl majonnäs 1 dl valnötter 2...

Du behöver

  • 2 st romansalladshuvud
  • 500 g oskalade räkor
  • 0,5 dl valnötter Grovhackade
  • 1 dl hyvlad parmesanost

Valnötsdressing

1 dl majonnäs
1 dl valnötter
2 tsk fransk senap
0,5 st citronsaft Saft av
2 st vitlöksklyftor
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Krutonger

3 skiva surdegsbröd
skalade vitlöksklyftor
3 msk olivolja
flingsalt

Ugn: 175°

Gör så här

1

Valnötsdressing: Mixa alla ingredienser till en slät sås.

2

Krutonger: Riv brödet i bitar. Finhacka vitlöken. Blanda bröd, vitlök, olja och flingsalt i en eldfast form.

3

Rosta strax under ugnens mitt i 20 minuter eller tills brödet fått fin färg. Rör om ett par gånger under tiden.

4

Riv salladen i bitar. Blanda med dressingen och fördela på ett stort fat.

5

Skala räkorna. Lägg dem och krutongerna på salladsbladen.

6

Toppa med valnötter och parmesan.


Kommentar:
Vår lite annorlunda caesarsallad med valnötsdressing är fräsch på buffébordet.

Scroll to Top