Du behöver
- 400 g falukorv
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- smör till ugnsform och stekning
- 1.5 tsk malen spiskummin
- 1.5 tsk oregano
- 3 msk tomatpuré
- 2 tsk kalvfond
- 100 g haloumi
- 5 msk kesella
- salt
- 2 krm tabasco
- 8 st tortillabröd medium
- 2 dl riven ost
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skär korven i små tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och korv i en stekpanna med smör. Tillsätt spiskummin och oregano mot slutet.
2
Tillsätt tomatpuré och fond, och låt koka ihop någon minut. Ta stekpannan från värmen och låt det kallna.
3
Tillsätt grovriven haloumi och kesella till korvfräset och smaka av med salt och tabasco.
4
Fördela fyllningen på tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven ner i en smord ugnsform. Strö över ost. Gratinera i övre delen av ugnen, ca 15 minuter.