Burgundisk kyckling

Ibland har vi bråttom, och då känns det bra att kunna utgå från en färdiglagad kyckling. Grytan blir härlig med litet besvär.

Du behöver

  • 1 st kyckling stekt eller grillad
  • 100 g bacon
  • 250 g smålök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl rött vin
  • 2 dl hönsbuljong (tärning)
  • 1 tsk maizena

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Dela kycklingen i bitar. Skala lök och vitlök. Dela lök och champinjoner, om de är stora. Tärna baconet.

2
Fräs bacon, lök, vitlök och champinjoner i en låg vid gryta. Blanda ner tomatpuré och timjan.

3
Späd med buljong och vin. Lägg i kycklingbitarna och sjud grytan i ca 5 minuter. Red av med maizena utrört i lite vatten. Pasta eller stekt potatis och skivade tomater är gott till.

Scroll to Top