Du behöver
- 600 g nötkött eller ytterlår
- smör eller margarin
- salt peppar
- 2 msk vetemjöl
- 1 msk tomatpuré
- 3 st lagerblad
- 1 tsk torkad timjan
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st morötter
- 3 dl rött vin
- 3 dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 2 st morötter
- 140 g bacon
- 250 g steklök
- 200 g champinjoner
Servera med:
potatis potatispuré eller klyftpotatis
Gör så här
1
Skär köttet i bitar. Bryn det i omgångar i en stekpanna med smör och lägg över i en gryta. Salta och peppra.
2
Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad, timjan, pressad vitlök, morötter i bitar, vin, vatten och fond. Koka under lock i 1 1/2 timme tills köttet är mört.
3
Strimla bacon och stek det knaprigt. Koka upp löken och skala den. Stek lök och svamp i en stekpanna med smör.
4
Lägg ner svamp, lök och bacon i grytan och koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med kokt potatis, potatispuré eller klyftpotatis.