Burgundisk gryta

Du behöver 600 g nötkött eller ytterlår smör eller margarin salt peppar 2 msk vetemjöl 1 msk tomatpuré 3 st lagerblad 1 tsk torkad timjan...

Du behöver

  • 600 g nötkött eller ytterlår
  • smör eller margarin
  • salt peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 st lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st morötter
  • 3 dl rött vin
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 st morötter
  • 140 g bacon
  • 250 g steklök
  • 200 g champinjoner

Servera med:

potatis potatispuré eller klyftpotatis

Gör så här

1
Skär köttet i bitar. Bryn det i omgångar i en stekpanna med smör och lägg över i en gryta. Salta och peppra.

2
Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad, timjan, pressad vitlök, morötter i bitar, vin, vatten och fond. Koka under lock i 1 1/2 timme tills köttet är mört.

3
Strimla bacon och stek det knaprigt. Koka upp löken och skala den. Stek lök och svamp i en stekpanna med smör.

4
Lägg ner svamp, lök och bacon i grytan och koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med kokt potatis, potatispuré eller klyftpotatis.

Scroll to Top