RECEPT FRÅN
Bullpanna
Smakar som kanelbullar men är enklare att göra.
Av Kerstin Svensson. Foto: Olof Abrahamsson
Okänd
30 stycken
Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk 37°
- 150 g smör rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 1 tsk salt
- 13 dl vetemjöl cirka
- 125 g smör rumsvarmt
- 2,5 dl florsocker
- 1,5 msk kanel
- ägg
- pärlsocker
Fyllning:
Pensling:
Ugn: 200°
Gör så här
1
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills den lösts upp. Klicka i smöret och tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl med maskin. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.
2
Fyllning: Rör ihop smör, florsocker och kanel.
3
Stjälp upp degen i en långpanna, 40x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Gör små hål med mjölad tumme jämnt över degen, 5x6 hål. Fördela fyllningen i hålen. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
4
Pensla degen med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda strax under mitten i ca 25 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
Passar till: