Bulgursallad med sparris och jordgubbar

Snabblagad ­bulgursallad med jordgubbar, stekt sparris och picklad gurka. Fetaostkräm smakar gott till.

Du behöver

  • 3 dl bulgur
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 3 msk hackad dill
  • 2 st knippen grön sparris à 250 g
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl sojabönor
  • 1 l jordgubbar
  • 3 msk rostade mandelspån

Picklad gurka

0.5 dl ättika
1 dl strösocker
1.5 dl vatten
1 st röd chilifrukt
250 g snackgurkor

Myntaolja

2 st vitlöksklyftor
1 dl mynta
1 dl persilja
rivet skal från en halv citron
saften från en hel citron
1 dl neutral olja
salt

Fetaostkräm

200 g fetaost
1.5 dl crème fraîche
1 st grillad röd paprika

Topping

myntablad
ätbara blommor t ex ­tusensköna, krasse, ros

Gör så här

1

Picklad gurka: Blanda ättika, socker och vatten i en skål. Rör tills sockret lösts upp.

2

Kärna ur och finhacka chilin. Tvätta och klyfta gurkorna. Vänd ner allt i lagen.

3

Koka bulgurn enligt förpackningens anvisningar med en buljongtärning. Blanda i dillen.

4

Bryt av den nedersta delen av sparrisen. Stek sparrisen i olivolja i 2–3 minuter. Dela i mindre bitar men spara några hela stjälkar.

5

Tillaga sojabönorna enligt förpackningens anvisningar.

6

Ansa jordgubbarna och dela dem.

7

Myntaolja: Skala vitlöksklyftorna och skär dem i mindre bitar. Mixa samtliga ingredienser till en grön och slät olja med en stavmixer. Smaka av med salt.

8

Fetaostkräm: Mixa samtliga ingredienser.

9

Fördela salladsingredienserna på ett fat ­eller i en skål. Strö över mandelspån och ringla över myntaolja.

10

Topping: Garnera med myntablad och ätbara blommor. ­Servera med fetaostkrämen.

Scroll to Top