Du behöver
- 3 dl bulgur
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 3 msk hackad dill
- 2 st knippen grön sparris à 250 g
- 2 msk olivolja
- 2 dl sojabönor
- 1 l jordgubbar
- 3 msk rostade mandelspån
Picklad gurka
0.5 dl ättika
1 dl strösocker
1.5 dl vatten
1 st röd chilifrukt
250 g snackgurkor
Myntaolja
2 st vitlöksklyftor
1 dl mynta
1 dl persilja
rivet skal från en halv citron
saften från en hel citron
1 dl neutral olja
salt
Fetaostkräm
200 g fetaost
1.5 dl crème fraîche
1 st grillad röd paprika
Topping
myntablad
ätbara blommor t ex tusensköna, krasse, ros
Gör så här
Picklad gurka: Blanda ättika, socker och vatten i en skål. Rör tills sockret lösts upp.
Kärna ur och finhacka chilin. Tvätta och klyfta gurkorna. Vänd ner allt i lagen.
Koka bulgurn enligt förpackningens anvisningar med en buljongtärning. Blanda i dillen.
Bryt av den nedersta delen av sparrisen. Stek sparrisen i olivolja i 2–3 minuter. Dela i mindre bitar men spara några hela stjälkar.
Tillaga sojabönorna enligt förpackningens anvisningar.
Ansa jordgubbarna och dela dem.
Myntaolja: Skala vitlöksklyftorna och skär dem i mindre bitar. Mixa samtliga ingredienser till en grön och slät olja med en stavmixer. Smaka av med salt.
Fetaostkräm: Mixa samtliga ingredienser.
Fördela salladsingredienserna på ett fat eller i en skål. Strö över mandelspån och ringla över myntaolja.
Topping: Garnera med myntablad och ätbara blommor. Servera med fetaostkrämen.