Buffalokyckling

Du behöver 400 g kycklingvingar Marinad: 1 msk rapsolja 2 msk tomatpuré 2 tsk rödvinsvinäger 2 tsk vetemjöl salt 0.5 tsk paprikapulver 1/2–1 tsk tabasco...

Du behöver

  • 400 g kycklingvingar

Marinad:

1 msk rapsolja
2 msk tomatpuré
2 tsk rödvinsvinäger
2 tsk vetemjöl
salt
0.5 tsk paprikapulver
1/2–1 tsk tabasco
1 st vitlöksklyfta

Sallad:

0.5 st romansallad
0.25 st isbergssallad
75 g körsbärstomater gärna gula och röda
2 st stjälkselleri stjälkar

Dressing:

50 g ädelost
1 dl crème fraîche

Servera med:

fullkornsbaguette

Gör så här

1
Marinad: Blanda olja, tomatpuré, vinäger, mjöl, salt, paprika-pulver, tabasco och pressad vitlök i en skål. Lägg i kycklingvingarna och blanda runt väl. Låt marinera 1–2 timmar i kylen.

2
Lägg kycklingvingarna på en plåt med bakplåtspapper. Till-laga mitt i ugnen i tills de är genomstekta och köttsaften är ofärgad, 40–45 minuter.

3
Sallad: Strimla båda salladssorterna och fördela på två tallrikar. Lägg på halverade tomater och skivad stjälkselleri.

4
Dressing: Blanda mosad ädelost med crème fraiche och servera till salladen och kycklingvingarna.

Scroll to Top