RECEPT FRÅN HJ

Budapestrulle med sommarbär

Mustiga budapestrullen är vacker nog att förgylla både fest och fikastund.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 6 st äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl hasselnötskärnor
  • 50 g marsanpulver den kallrörda varianten
  • Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 2.5 dl vinbär
  • Garnera med

  • 75 g smält mörk choklad
  • 1.5 dl vinbär
  • siktat florsocker
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till en blank maräng.

2

Hacka nötterna och blanda hälften med marsanpulvret. Vänd ner i marängsmeten.

3

Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över resterande nötter.

4

Grädda strax under ugnens mitt i ca 20 minuter. Ta ut och stjälp upp marängen på ett bakplåtspapper. Ta bort gräddningspappret.

5

Vispa grädden och fördela på bottnen. Strö ut bären. Rulla ihop bottnen från långsidan och lägg på ett uppläggningsfat.

6

Rippla smält choklad över rullen. Garnera med vinbär och sikta över florsocker.


Recept