Budapestrulle

En lättbakad tårta som enkelt kan varieras med olika bär, t ex hallon och blåbär.

Du behöver

  • 6 st äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl hasselnötskärnor
  • 50 g marsanpulver kallrörd

Fyllning:

4 dl vispgrädde
0.5 l jordgubbar

Ugn: 175°

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning.

2
Vispa till en blank maräng. Hacka nötterna och blanda hälften med marsanpulver och rör ner i marängen.

3
Bred ut på en bakpappersklädd plåt. Strö över resten av nötterna och grädda i 20 minuter.

4
Låt svalna och stjälp upp på papper. Vispa grädden och bred på det mesta över bottnen.

5
Ta undan några jordgubbar till garneringen, skiva resten och strö över grädden. Rulla ihop från långsidan och lägg på ett fat med skarven ned.

6
Garnera med resten av grädden och jordgubbar.

Scroll to Top