Budapestrulle

Du behöver 6 st äggvitor 3 dl strösocker 1.25 dl hasselnötskärnor 0.75 dl marsanpulver kallrört Fyllning: 4 dl vispgrädde 2 st burkar mandariner à 300...

Du behöver

  • 6 st äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1.25 dl hasselnötskärnor
  • 0.75 dl marsanpulver kallrört

Fyllning:

4 dl vispgrädde
2 st burkar mandariner à 300 g varav 175 g mandariner

Ugn: 175°

10 bitar

Gör så här

1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning.

2
Hacka nötterna fint och blanda hälften med marsanpulver. Vänd ner blandningen i marängen. Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper och strö över resten av nötterna. Grädda mitt i ugnen, 20 minuter. Stjälp upp kakan och låt svalna.

3
Fyllning: Vispa grädden och bred det mesta över bottnen. Spara lite till garnering. Lägg på avrunna mandarinklyftor och rulla ihop. Spritsa grädde ovanpå.

Scroll to Top