Brytbröd med soltorkade tomater

Du behöver 62.5 g soltorkade tomater 3 dl vatten 0.5 pkt jäst 1 msk rapsolja 1 tsk salt 6.5 dl vetemjöl special Gör så här...

Du behöver

  • 62.5 g soltorkade tomater
  • 3 dl vatten
  • 0.5 pkt jäst
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 6.5 dl vetemjöl special

Gör så här

1

Ugn 175 grader. Mixa eller finhacka tomaterna. Blanda dem i en bunke tillsammans med vatten och jäst. Tillsätt olja och arbeta i mjölet och saltet till en smidig deg. Täck bunken med plast och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.

2

Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Rulla ut till rullar och dela i 8 bitar vardera. Forma dem till runda bullar och ställ dem tillsammans i två sick-sack rader på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk, ca 45 minuter. Grädda dem i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt bröden svalna på galler.

Scroll to Top