Du behöver
- 50 g jäst
- 3 dl mjölk
- 2 msk matolja
- 1 tsk salt
- 1 msk oregano
- 4 dl riven ost
- 1.5 dl durumvetemjöl
- 6.75 dl vetemjöl special
Pensling och garnering:
matolja
oregano
Ugn: 200°
Det här behövs för 1 bröd:
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degskål. Värm mjölken och oljan till fingervarmt, 37°. Häll det över jästen och rör om så att jästen löser sig ordentligt.
2
Tillsätt salt, oregano, riven ost, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
3
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt, eventuellt med lite mera mjöl. Dela degen i 12 lika stora bitar. Forma runda släta bullar. Lägg dem i en smord rund form med löstagbar kant. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
4
Pensla bullarna med matolja och strö över oregano. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 35-40 minuter eller tills brödet har fin färg och känns torrt. Ta bort formen och låt brödet kallna på galler under bakduk. Går att frysa.