Brownietårta med jordgubbsmousse

Du behöver Browniebotten 80 g smör 2 st ägg 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 3 msk kakao 1 dl vetemjöl Mousse: 5 st gelatinblad...

Du behöver

Browniebotten

80 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 dl vetemjöl

Mousse:

5 st gelatinblad
500 g jordgubbar
3 st äggulor
2 dl florsocker
4 dl vispgrädde

Garnering: jordgubbar och maränger

Ugn: 175 º

Gör så här

1

Smält smöret i en stor kastrull. Ta den av värmen och rör i ägg, socker, vaniljsocker, kakao och mjöl.

2

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt bottnen svalna och ställ den sedan kallt ett par timmar.

3

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Rensa och mixa jordgubbarna till en puré. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden.

4

Värm upp 1/2 dl av de mixade jordgubbarna i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och låt smälta i kastrullen. Rör ner i resten av jordgubbspurén.

5

Vänd ner purén i äggsmeten och vänd sist i grädden. Häll moussen i formen och låt stelna i kylen i 6 timmar. Toppa med jordgubbar och maränger.

Scroll to Top