Du behöver
- 2.5 dl socker
- 0.5 dl vetemjöl
- 0.75 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 250 g mörk choklad
- 40 g smör
- 1 st ägg
Mintkräm
naturell philadelphiaost
2 dl socker
20 g rumsvarmt smör
4 st droppar pepparmyntsolja
grön hushållsfärg
Ugn: 175°
Gör så här
Blanda socker, mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt.
Smält chokladen och smöret i en djup skål över vattenbad. Låt svalna något. Tillsätt ägget och rör försiktigt tills allt har blandats.
Forma till små kakor med en matsked. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Placera kakorna med 4–5 cm mellanrum.
Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter.
Mintkräm: Vispa samman ingredienserna. Fördela krämen på hälften av kakorna. Lägg resten ovanpå som lock. Tryck till lite lätt.