Brownies med mintkräm

Härligt mjuksega brownies med mintkrämsfyllning.

Du behöver

  • 2.5 dl socker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 250 g mörk choklad
  • 40 g smör
  • 1 st ägg

Mintkräm

naturell philadelphiaost
2 dl socker
20 g rumsvarmt smör
4 st droppar pepparmyntsolja
grön hushållsfärg

Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda socker, mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt.

2

Smält chokladen och smöret i en djup skål över vattenbad. Låt svalna något. Tillsätt ägget och rör försiktigt tills allt har blandats.

3

Forma till små kakor med en matsked. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Placera kakorna med 4–5 cm mellanrum.

4

Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter.

5

Mintkräm: Vispa samman ingredienserna. Fördela krämen på hälften av kakorna. Lägg resten ovanpå som lock. Tryck till lite lätt.

Scroll to Top