RECEPT FRÅN
Brownies med kokostosca
Drömgoda brownies med knäckig kokostosca.
Av Kerstin Svensson. Foto: Erik Karlsson
Okänd
35 stycken
Du behöver
- 175 g smör
- 4 st ägg
- 6 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl kakao
- 3.5 dl vetemjöl
- 0.5 dl starkt kaffe
- 2 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 1.5 dl vispgrädde
- 75 g smör
- 1 st påse kokos 200 g
Tosca
Ugn: 200°
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Rör samman ägg och socker. Rör i smöret, vaniljsocker, kakao, mjöl och kaffe.
2
Häll smeten i en form, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter.
3
Tosca: Blanda socker, sirap, grädde, smör och kokos. Låt småkoka någon minut. Bred smeten försiktigt över den halvgräddade kakan.
4
Grädda i 10 minuter tills kakan fått fin färg.
5
Låt kakan kallna och skär i rutor.