Brownies med ­kokostosca

Drömgoda, mjuksega brownies som toppas med knäckig kokostosca. Försvinnande goda!

35 stycken

Du behöver

  • 175 g smör
  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl starkt kaffe

Tosca

2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 ½ dl vispgrädde
75 g smör
1 påse kokos, 200 g

Ugn: 200°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Rör samman ägg och socker. Rör i smöret, vaniljsocker, kakao, mjöl och kaffe.

2

Häll smeten i en form, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter.

3

Tosca: Blanda socker, sirap, grädde, smör och kokos. Låt småkoka någon minut. Bred smeten försiktigt över den halvgräddade kakan.

4

Grädda i 10 minuter tills kakan fått fin färg.

5

Låt kakan kallna och skär i rutor.

Scroll to Top