Broccolipaj med ädelost

Ädelosten gör pajen härligt krämig.

Du behöver

Pajdeg:

150 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:

500 g broccolibuketter
1 st gul lök
1 msk smör eller margarin
140 g ädelost
5 st ägg
2 dl grädde
3 dl mjölk
salt peppar
1 msk pinjenötter

Ugn: 225°/175°

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Hacka ihop pajdegen för hand eller i matberedare. Kavla ut och klä en hög form 24 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter.

2
Fäst folie runt kanten, nagga och förgrädda i 10 minuter. Dela broccolin i mindre buketter och förväll i kokande vatten.

3
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Lägg i pajskalet tillsammans med broccolin. Smula över osten.

4
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk, och krydda med salt och peppar. Häll i pajskalet. Strö över pinjenötter och grädda i ca 45 minuter.

Scroll to Top