Broccolipaj med ädelost

Ädelosten gör pajen härligt krämig.

Du behöver

Pajdeg:

150 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:

500 g broccolibuketter
1 st gul lök
1 msk smör eller margarin
140 g ädelost

Äggstanning:

5 st ägg
2 dl grädde
3 dl mjölk
salt och peppar
1 msk pinjenötter

Ugn: 225°/175°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka ihop ingredienserna för hand eller i matberedare. Kavla ut degen och klä en hög pajform som är 24 cm i diameter med bakplåts-papper. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter. Fäst folie runt kanten, nagga och förgrädda i 10 minuter.

2
Fyllning: Dela broccolin i mindre buketter och förväll i kokande vatten. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Lägg löken i pajskalet tillsammans med broccolin. Smula över osten.

3
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde och mjölk, salt och peppar och häll i pajskalet. Strö över pinjenötter och grädda i ca 45 minuter.

Scroll to Top