Broccoligratäng med rökt skinka

Variera skinkan med rökt kalkon eller kassler när du vill ha variation.

Du behöver

  • 250 g broccoli
  • 0.25 st purjolök
  • 1 tsk matfett

Sås:

2.5 dl mjölk 3%
0.25 dl idealmjöl
0.5 msk grönsaksfond konc
1 dl ost riven 17%
salt peppar

Servera med:

skinka rökt
tomater

Ugn: 225º

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skala stjälken på broccolin och skär den i skivor. Dela broccoliskotten i buketter. Skölj och skär purjolöken i bitar. Förväll i vatten i en kastrull på spisen, ca 2 minuter. Spola av i kallt vatten.

2
Häll mjölk, idealmjöl och grönsaksfond i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sedan såsen koka 3 minuter. Blanda ner osten.

3
Lägg broccoli och lök i en smord ugnssäker form. Häll över såsen och gratinera högt upp i ugnen, ca 10 minuter. Servera med rökt skinka och tomater.


Kommentar:
Det är gott att gratinera blomkål på samma sätt.

Scroll to Top