Broccolibiffar

Du behöver 1 st schalottenlök liten 0.5 dl arborioris 1 msk rapsolja 1 dl vatten 1 tsk grönsaksfond 1 st potatis 75 g fryst broccoli...

Du behöver

  • 1 st schalottenlök liten
  • 0.5 dl arborioris
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk grönsaksfond
  • 1 st potatis
  • 75 g fryst broccoli
  • 50 g fetaost tärnad
  • 1 st ägg
  • peppar oregano
  • 1 msk smör eller margarin

Servera med:

sallad
turkisk yoghurt

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Fräs lök och ris i en kastrull med olja. Tillsätt vatten och fond och koka i 20 minuter.

2
Skala, tärna och koka potatisen mjuk. Spola broccolin i varmt vatten så att den tinar. Mosa potatisen och hacka broccolin fint. Blanda potatis, broccoli, ris, mosad fetaost, ägg, peppar och oregano, och forma till biffar.

3
Stek biffarna i en stekpanna med smör ett par minuter per sida. Servera med sallad och en klick yoghurt.

Scroll to Top