Brillat Savarin-glass

Ett vanligt vaniljglassrecept där hälften av grädden har ersatts med färskost.

Du behöver

Glass:

2.5 dl mjölk
2.5 dl grädde
1 st kanelstång
2 st ägg
1 dl strösocker
200 g brillat savarin eller annan fet färskost

Gör så här

1
Värm mjölk och grädde i en kastrull med kanelstången. Låt det bara precis koka upp.

2
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt den varma mjölkblandningen under vispning. Låt kallna i kylskåp över natten.

3
Ta upp kanelstången. Tillsätt skalad färskost och vispa blandningen slät. Lägg smeten i en glassmaskin och kör den ca 45 minuter eller tills glassen får rätt konsistens. Servera glassen till äppelpajerna.


Kommentar:
Har du ingen glassmaskin frys in smeten i en plastlåda och rör om då och då under infrysningen.

Scroll to Top