Du behöver
Deg:
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning:
1 st gul lök
0.5 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
1 msk smör eller margarin
salt peppar
125 g brieost
1 dl basilikablad färska
3 st ägg
2.5 dl matlagningsgrädde
Pensling och garnering:
ägg uppvispat
gräslök
2 dl matlagningsgrädde
salt peppar
1 st citron rivet skal och pressad saft
3 msk olja
salt och peppar
färsk timjan
Ugn: 200–225º
Gör så här
Hacka ihop mjöl, smör och vatten till en deg, gärna i matberedare. Kavla ut och lägg i en pajform 23 cm i diameter.
Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Skala och hacka löken. Skiva purjolöken och hacka vitlök.
Fräs all lök mjuk i smör och krydda med salt och peppar. Lägg i pajskalet. Skär osten i bitar och lägg ovanpå och strö över basilikablad.
Vispa ihop ägg och grädde och häll över. Grädda i 30 minuter.
Skiva svampen och fräs i matfett. Strö över mjöl och späd med vatten, fond och grädde.
Tillsätt hackad grönpeppar och senap. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skiva köttet och lägg ovanpå riset. Häll såsen över och gratinera i 10 minuter.