RECEPT FRÅN HJ

Bouillabaisse-risoni med räkor

Av . Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl risoni
  • 1 st liten fänkål
  • 1 st gul lök hackad
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 250 g handskalade räkor
  • salt och svartpeppar
  • Till servering: aioli, färsk timjan till garnering

Gör så här

1

Koka risoni enligt anvisningen på förpackningen. Skär fänkålen i tunna strimlor. Spara gärna fänkålsdillen till garnering. Fräs lök, vitlök och fänkål i olja i en kastrull eller traktörpanna.

2

Tillsätt saffran och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut. Häll i krossade tomater, vatten, buljongtärning och timjan.

3

Låt småputtra ca 5 minuter. Vänd ner risonin och räkorna i såsen. Smaka av med salt och peppar. Toppa med en klick aioli och garnera med fänkålsdillen eller färsk timjan.


Recept