Du behöver
- 4 dl risoni
- 1 st liten fänkål
- 1 st gul lök hackad
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 1 msk olivolja
- 0.5 g saffran
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl krossade tomater
- 1 dl vatten
- 1 st fiskbuljongtärning
- 0.5 tsk torkad timjan
- 250 g handskalade räkor
- salt och svartpeppar
Till servering: aioli, färsk timjan till garnering
Gör så här
1
Koka risoni enligt anvisningen på förpackningen. Skär fänkålen i tunna strimlor. Spara gärna fänkålsdillen till garnering. Fräs lök, vitlök och fänkål i olja i en kastrull eller traktörpanna.
2
Tillsätt saffran och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut. Häll i krossade tomater, vatten, buljongtärning och timjan.
3
Låt småputtra ca 5 minuter. Vänd ner risonin och räkorna i såsen. Smaka av med salt och peppar. Toppa med en klick aioli och garnera med fänkålsdillen eller färsk timjan.