RECEPT FRÅN HJ

Bönotto med grönsaker

Av . Foto: Pelle Bergström

Okänd
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 800 g stora vita bönor på burk
  • gul lök
  • vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl vatten
  • kycklingbuljongtärning
  • 2 msk smör
  • citron
  • salt och peppar
  • 2 dl grana padano
  • Till servering

  • tomat
  • 250 g zucchini
  • 250 g aubergine
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

1

Skölj bönorna och låt rinna av. Mosa hälften med en gaffel till en kräm. Fräs lök och vitlök i en traktörpanna med olja. Tillsätt hela och mosade bönor, vatten, kycklingbuljongtärning och smör. Låt puttra några minuter, rör då och då.

2

Skär tomat, zucchini och aubergine i skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek allt till fin färg, salta lätt.

3

Smaka av bönorna med citron, salt och peppar. Vänd ner det mesta av den rivna osten och toppa med resten vid servering. Servera bönorna med de stekta grönsakerna.


Recept