RECEPT FRÅN HJ

Bönfärsbiffar med löksky

Av .

Okänd
4 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • paketvita bönor
  • 300 g nötfärs
  • grovriven gul lök
  • 2 msk olja
  • Löksky

  • skivade gula lökar
  • 25 g smör
  • 2 dl öl
  • köttbuljongtärning
  • 1 tsk strösocker
  • Till servering

  • 800 g kokt potatis

Gör så här

1

Blanda ägg, ströbröd, vatten, salt och peppar i en bunke. Låt dra några minuter. Skölj bönorna i kallt vatten och mosa med en gaffel eller ballongvisp. Blanda med ströbrödet, färs och lök. Forma 8 biffar och stek dem i olja eller smör 3 minuter per sida.

2

Stek löken i smör i en annan panna. Rör då och då och stek tills löken är ordentligt brynt. Tillsätt öl, smulad buljongtärning, socker och stek ytterligare några minuter. Servera med potatis och sugar snaps.


Recept