Bönfärsbiffar med löksky

Du behöver ägg 0.5 dl ströbröd 0.5 dl vatten 1 tsk salt 0.5 tsk grovmalen svartpeppar paketvita bönor 300 g nötfärs grovriven gul lök 2...

Du behöver

  • ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • paketvita bönor
  • 300 g nötfärs
  • grovriven gul lök
  • 2 msk olja

Löksky

skivade gula lökar
25 g smör
2 dl öl
köttbuljongtärning
1 tsk strösocker

Till servering

800 g kokt potatis

Gör så här

1

Blanda ägg, ströbröd, vatten, salt och peppar i en bunke. Låt dra några minuter. Skölj bönorna i kallt vatten och mosa med en gaffel eller ballongvisp. Blanda med ströbrödet, färs och lök. Forma 8 biffar och stek dem i olja eller smör 3 minuter per sida.

2

Stek löken i smör i en annan panna. Rör då och då och stek tills löken är ordentligt brynt. Tillsätt öl, smulad buljongtärning, socker och stek ytterligare några minuter. Servera med potatis och sugar snaps.

Scroll to Top