Du behöver
- 700 g blomkålsbuketter
- gul lök
- lagerblad
- 1 l hönsbuljong
- 1 dl grädde
- salt och vitpeppar
- 200 g skalade räkor
- krutonger
- baguette
- 2 msk olivolja
- flingsalt
Gör så här
1
Koka blomkål, lök och lagerblad i buljong tills blomkålen mjuknat, 10–15 minuter. Ta upp lagerbladen och mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädde och koka upp.
2
Smaka av med salt och peppar. Skär brödet i tärningar och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och strö på flingsalt. Rosta högt upp i ugnen ca 5 minuter på 225 grader. Vänd runt efter halva tiden. Toppa soppan med krutonger, räkor och gärna några späda salladsblad.
3
Toppa soppan med makaroner till femåringen och en bit god ost till dig själv!