Blomkålssoppa med räkor och krutonger

Du behöver 700 g blomkålsbuketter gul lök lagerblad 1 l hönsbuljong 1 dl grädde salt och vitpeppar 200 g skalade räkor krutonger baguette 2 msk...

Du behöver

  • 700 g blomkålsbuketter
  • gul lök
  • lagerblad
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 dl grädde
  • salt och vitpeppar
  • 200 g skalade räkor
  • krutonger
  • baguette
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

1

Koka blomkål, lök och lagerblad i buljong tills blomkålen mjuknat, 10–15 minuter. Ta upp lagerbladen och mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädde och koka upp.

2

Smaka av med salt och peppar. Skär brödet i tärningar och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och strö på flingsalt. Rosta högt upp i ugnen ca 5 minuter på 225 grader. Vänd runt efter halva tiden. Toppa soppan med krutonger, räkor och gärna några späda salladsblad.

3

Toppa soppan med makaroner till femåringen och en bit god ost till dig själv!

Scroll to Top