Blomkålssoppa med parmachips

Du behöver 1 st blomkålshuvud litet 1 st potatis 5 dl vatten 2 msk kycklingfond 0.5 dl matlagningsgrädde salt och peppar Parmachips: 4 skiva parmaskinka...

Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud litet
  • 1 st potatis
  • 5 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar

Parmachips:

4 skiva parmaskinka
1 tsk olivolja
svartpeppar

Garnera med:

persilja

Servera med:

bröd

Ugn: 175°

Gör så här

1
Ansa och dela blomkålen i buketter. Skala potatisen och skär den i bitar. Koka upp vatten och fond i en gryta. Tillsätt blomkål och potatis och koka dem mjuka under lock i ca 10 minuter. Tillsätt grädde och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.

2
Parmachips: Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med olja och krydda med nymalen svartpeppar. Låt torka mitt i ugnen i ca 20 minuter. Lägg över på galler för att kallna. Krossa 1 chips och strö i soppan och servera det andra på kanten. Garnera med persilja. Servera gärna bröd till soppan.

Scroll to Top