Du behöver
- 600 g blomkål
- 400 g potatis
- gul lök
- olivolja
- vitlöksklyfta
- röd chili
- 25 g färsk ingefära
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk malen gurkmeja
- 1 l vatten
- 2 msk grönsaksfond
- 1 msk honung
- citron
Gör så här
1
Skölj av linserna och lägg i en skål med soja. Låt marinera minst 5 minuter. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen cirka 10 minuter i 175 grader, eller tills de är krispiga.
2
Skär blomkål, potatis och lök i mindre bitar. Fräs i en kastrull med olja, vitlök, chili, ingefära, koriander och gurkmeja. Häll i vatten och fond. Låt koka cirka 10 minuter.
3
Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med honung, citronsaft och salt. Toppa soppan med linserna och kryddgrönt vid servering.