Blomkålssoppa med gurkmeja

Du behöver 600 g blomkål 400 g potatis gul lök olivolja vitlöksklyfta röd chili 25 g färsk ingefära 1 tsk malen koriander 1 tsk malen...

Du behöver

  • 600 g blomkål
  • 400 g potatis
  • gul lök
  • olivolja
  • vitlöksklyfta
  • röd chili
  • 25 g färsk ingefära
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 l vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 msk honung
  • citron

Gör så här

1

Skölj av linserna och lägg i en skål med soja. Låt marinera minst 5 minuter. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen cirka 10 minuter i 175 grader, eller tills de är krispiga.

2

Skär blomkål, potatis och lök i mindre bitar. Fräs i en kastrull med olja, vitlök, chili, ingefära, koriander och gurkmeja. Häll i vatten och fond. Låt koka cirka 10 minuter.

3

Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med honung, citronsaft och salt. Toppa soppan med linserna och kryddgrönt vid servering.

Scroll to Top