RECEPT FRÅN HJ

Blomkålsris med matvete och ugnsrostade rödbetor

Av . Foto: Pelle Bergström

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl matvete
  • 1 dl torkade gröna linser
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 500 g färska rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 300 g blomkålsris
  • 2 msk olivolja
  • citron
  • 0.5 kruka basilika
  • salt
  • 150 g fetaost

Gör så här

1

Koka matvetet med linserna i vatten och salt, cirka 15–20 minuter under lock. Låt rinna av i ett durkslag.

2

Skala rödbetorna och skär i klyftor. Vänd runt i olja på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, cirka 20 minuter.

3

Koka upp saltat vatten i en kastrull och häll ner blomkålsriset. Låt koka 3 minuter. Häll av vattnet och blanda blomkålen med matvete, linser, olja, citron och basilika. Smaka av med salt, toppa med de rostade rödbetorna och smula över fetaosten.


Recept