Blomkålscrème i snapsglas

Du behöver 250 g blomkålsbuketter 0.25 st peppar finhackad 2 dl lätt crème fraiche salt och peppar 2 msk citron pressad saft 2 tsk akaciahonung...

Du behöver

  • 250 g blomkålsbuketter
  • 0.25 st peppar finhackad
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar
  • 2 msk citron pressad saft
  • 2 tsk akaciahonung
  • färsk timjan

Det här behövs till 10 port:

Gör så här

1
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner blomkålen och koka den mjuk. Häll av vattnet och kyl blomkålen i kallt vattenbad.

2
Mixa blomkål och spansk peppar med mixerstav eller i matberedare. Tillsätt crème fraiche. Smaka av med salt, peppar, citronsaft och honung.

3
Lägg crèmen i en engångssprits-påse. Klipp av spetsen och fyll upp i glasen. Dekorera med färsk timjan. Servera med en liten sked.

Scroll to Top