Blinier med löjrom

Du behöver 10 g jäst 2.5 dl mjölk 37 1.5 dl bovetemjöl 1 dl vetemjöl 0.75 st gräddfil 1 st ägg äggula och äggvita delade...

Du behöver

  • 10 g jäst
  • 2.5 dl mjölk 37
  • 1.5 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.75 st gräddfil
  • 1 st ägg äggula och äggvita delade
  • 1 krm salt

Servera med:

100 g löjrom eller annan rom på burk
2 dl crème fraîche
1 st rödlök

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Rör ut jästen i den ljumma mjölken. Tillsätt bovetemjöl och vetemjöl, gräddfil, äggula och salt. Vispa smeten slät och låt jäsa 30 minuter.

2
Vispa äggvitan hårt. Vänd ner den i smeten, rör försiktigt så allt blandar sig.

3
Grädda plättar i en väl smord plättlagg, ca 2 minuter per sida. Servera blinierna med löjrom, crème fraiche och hackad rödlök.

Scroll to Top