RECEPT FRÅN HJ

Blinier med löjrom

Foto: Karin Mönefors

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 10 g jäst
  • 2.5 dl mjölk 37
  • 1.5 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.75 st gräddfil
  • 1 st ägg äggula och äggvita delade
  • 1 krm salt
  • Servera med:

  • 100 g löjrom eller annan rom på burk
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 st rödlök
  • Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Rör ut jästen i den ljumma mjölken. Tillsätt bovetemjöl och vetemjöl, gräddfil, äggula och salt. Vispa smeten slät och låt jäsa 30 minuter.
2
Vispa äggvitan hårt. Vänd ner den i smeten, rör försiktigt så allt blandar sig.
3
Grädda plättar i en väl smord plättlagg, ca 2 minuter per sida. Servera blinierna med löjrom, crème fraiche och hackad rödlök.

Recept