Du behöver
- 8 st färskpotatisar
- 3 st schalottenlökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 200 g rökt sidfläsk
- 0.5 st fänkål
- 200 g champinjoner
- 1 kg blåmusslor 1 nät
- 2 msk olja
- 2 msk kycklingfond
- 3 dl vin torrt vitt
- 2 dl grädde
- salt och peppar
- 0.5 dl hackad persilja
Servera med:
baguette
Gör så här
1
Skrubba potatisen och dela den. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna sidfläsket. Skiva fänkålen tunt. Ansa champinjonerna och skär dem i bitar.
2
Skölj och kontrollera musslorna. Släng de som är trasiga eller inte sluter skalsköldarna när man knackar på dem.
3
Fräs lök, vitlök, sidfläsk, fänkål och svamp i en stor gryta med olja. Till-sätt potatis, fond och vin. Koka upp och sjud under lock i ca 10 minuter.
4
Öka värmen och lägg i musslorna och koka kraftigt i ca 4 minuter. Rör om någon gång under tiden. Tillsätt grädden och rör om. Koka upp. Smaka av med salt och peppar. Vid servering strö över persilja och servera med sprödvärmd baguette.