Blåmusselgryta med rökt sidfläsk och potatis

Du behöver 8 st färskpotatisar 3 st schalottenlökar 2 st vitlöksklyftor 200 g rökt sidfläsk 0.5 st fänkål 200 g champinjoner 1 kg blåmusslor 1...

Du behöver

  • 8 st färskpotatisar
  • 3 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 0.5 st fänkål
  • 200 g champinjoner
  • 1 kg blåmusslor 1 nät
  • 2 msk olja
  • 2 msk kycklingfond
  • 3 dl vin torrt vitt
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar
  • 0.5 dl hackad persilja

Servera med:

baguette

Gör så här

1
Skrubba potatisen och dela den. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna sidfläsket. Skiva fänkålen tunt. Ansa champinjonerna och skär dem i bitar.

2
Skölj och kontrollera musslorna. Släng de som är trasiga eller inte sluter skalsköldarna när man knackar på dem.

3
Fräs lök, vitlök, sidfläsk, fänkål och svamp i en stor gryta med olja. Till-sätt potatis, fond och vin. Koka upp och sjud under lock i ca 10 minuter.

4
Öka värmen och lägg i musslorna och koka kraftigt i ca 4 minuter. Rör om någon gång under tiden. Tillsätt grädden och rör om. Koka upp. Smaka av med salt och peppar. Vid servering strö över persilja och servera med sprödvärmd baguette.

Scroll to Top