Du behöver
- 250 g smör eller margarin
- 2 dl socker
- 2 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 150 g blåbär
Maräng:
3 st äggvitor
1.5 dl socker
mandelspån
Ugn: 175°
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten.
2
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna som är30x40 cm och bred ut smeten. Grädda i 10 minuter.
3
Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under vispning och vispa till en maräng. Strö bären över kakan och spritsa marängen ovanpå. Strö över mandelspån och grädda klart i ca 15 minuter. Skär i rutor.